Hoppa till innehåll

Barnskötare

Barn och fritid

Gruppundervisning, dag, 1350 poäng

Ansök här mellan 10-30 augusti

Nu öppnar ansökan till våra yrkesutbildningar. Den här yrkesutbildningen söker du via Göteborgs Stad, längst ner på sidan.
 

Barnskötare

"Att jobba med barn är att jobba med framtiden! Denna utbildning passar mig som vill ha mycket undervisning på skolan". citat av elev på utbildningen.

Viktig information

Den här utbildningen är gruppundervisning på heltid, ca 40 timmar i veckan. Undervisningen är på skolan.
Utdrag från belastningsregistret för skola och förskola krävs för att få göra apl inom förskola/skola.

Utbildningens innehåll

Du lär dig om människors lärande och växande, samarbete och kommunikation. Du tränar dig i att möta andra människor och utvecklar din förmåga att vara lyhörd för deras behov.

Utbildningen leder till

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta som barnskötare inom barnomsorgen. Arbetsuppgifter för en barnskötare i förskolan innebär att arbeta med barn i olika åldrar och din främsta uppgift är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse under den tid då deras föräldrar arbetar eller studerar. Att ge omsorg, delta i lekar och  utomhusaktiviteter är viktiga delar av jobbet.

Kostnader för eleven

Kostnad för litteratur tillkommer med ca 5000 kr för hela utbildningen.

Studiebesök

Ta kontakt med Maria Tibblin Larsson, maria.tibblin.larsson@educ.goteborg.se om du vill göra studiebesök på skolan.

Frågor om ansökan och antagning ska skickas till Arbetsmarknad och vuxenutbildning: info.goteborg.arbvux.se

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Apl-perioder:
Den del av utbildningen som är på en arbetsplats är under fyra veckor alla studieperioder.

Studieperioder

2022-10-24 -- 2022-12-23
2023-01-09 -- 2023-06-30
2023-08-07 -- 2023-12-22
2024-01-08 -- 2024-03-22

Antagning

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Övrig information

Plats för utbildningen:
Nedre Kaserngården 5

Utbildningsanordnare:
Studium

Ansvarig vuxenutbildning:
Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad

Förkunskapskrav

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurs på grundläggande nivå eller motsvarande:

Utdrag från belastningsregistret för skola och förskola krävs för att få göra apl inom förskola/skola.

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

Dokument som skall bifogas ansökan

Bifoga kopior på dina betyg från grund- eller gymnasieskolan (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen till din ansökan. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift godtas ej.

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads- eller regionarkivet.

Ämnes-/kursplan

BFXAAR

Anmälningskod

GGY-BSE-2210

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 3528068

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Skola
  Studium
  Antagningsbesked

  Beskrivning

  Sök utbildningen här mellan 10-30 augusti.