Hoppa till innehåll

Fordonstekniker påbyggnad el (GRvux)

Fordon och Transport

Gruppundervisning, dag, 650 poäng

Ansök via GRvux mellan 10-30 augusti

Nu öppnar ansökan till våra yrkesutbildningar. En del av våra kurspaket ansöker du på GRvux hemsida. Klicka på länken ovan för att komma direkt till aktuell yrkesutbildning.

Fordonstekniker påbyggnad el

Är du utbildad fordonsmekaniker? Saknar du kunskap inom el- och hybridfordon? Ja, då är denna utbildning kanske något för dig om du vill rusta dig för uppdrag inom el- och hybridbilar. 

Viktig information

Med högspänningar i el- och hybridfordon är kunskap om risker och säkert arbete livsnödvändigt både för dig och din kund. Säkerhet är en viktig del i ditt arbete och du lär dig identifiera och analysera risker i arbetet och hur den egna arbetsplatsen blir trygg och säker.

Utbildningens innehåll

Du tränar på att arbeta med el- och hybridfordons olika komponenter och delsystem. Du får spetskompetens om alternativa drivmedel, service och underhåll av moderna el- och elhybridfordon. Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna arbeta med el- och hybridfordon.

Utbildningen vänder sig till dig med avslutad fordonsmekanikerutbildning, men som saknar kunskaper inom el- och hybrid.
Undervisning på plats sker en dag i veckan på eftermiddagen och kompletteras med arbetsuppgifter att lösa via lärplattform för att du ska ha möjlighet att studera parallellt med arbete.

Utbildningen leder till

Det finns ett behov av utbildade elbilstekniker med rätt kompetens för dagens moderna fordon. Framtida arbetsplatser kan exempelvis vara elbilstillverkare, verkstäder, bensinstationer och bärgningsföretag. Utbildningen ska också kunna rusta dig som redan har en anställning som fordonsmekaniker och som vill bredda din kompetens.

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Studieperioder

Period 1: 2022-10-24 -- 2022-12-30
Period 2: 2023-01-02 -- 2023-06-30
Period 3: 2023-07-03 -- 2023-10-20

Studiebesök

Du har möjlighet att besöka skolan digitalt och träffa lärare och elever för att ställa frågor om utbildningen.  

Mejla goteborg@movant.se så kommer du få en inbjudan till digitalt studiebesök via Teamslänk. Mötena äger rum varannan vecka.

Ansökan

Mer information och möjlighet att ansöka finns på GRvux.se

Efteranmälan

Om det finns utbildningsplatser och/eller reservplatser kvar efter att den ordinarie ansökningsperioden är slut läggs dessa ut för efteranmälan på GRvux. Antagning sker löpande och de som är snabbast med att skicka in kompletta ansökningar, som visar att de är behöriga, blir erbjudna plats på utbildningen i fråga. 

Under perioden kan utbildningar tas bort som sökbara om platserna fylls. Likaså kan fler utbildningar läggas ut för efteranmälan om det kommer återbud från elever som har antagits eller om antagna elever uteblir från utbildningsstarten. Vi rekommenderar dig som är intresserad av att börja studera, att hålla koll på GRvux löpande både under ansöknings- och efteranmälansperioden.

Övrig information

Plats för utbildningen:
Hildedalsgatan 4

Utbildningsanordnare:
Movant AB

Ansvarig vuxenutbildning:
Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad

Förkunskapskrav

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurs på grundläggande nivå eller motsvarande:


Fordonstekniker är en påbyggnadsutbildning. För att tillgodogöra dig innehållet måste du även ha följande förkunskaper:
Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.

 

Ämnes-/kursplan

FTXAMR

Anmälningskod

GRY-FTP-2210-GG

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Ansök på GRvux 10 aug-30 aug (Länk till extern sida.)

1 Kursstart

 1. Kursstart 3528943

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Skola
  Movant

  Beskrivning

  Läs mer om utbildningen och ansök på GRvux mellan den 10 aug - 30 aug 2022.