Hoppa till innehåll

Hotellmedarbetare - språkstöd, lärling

Hotell och Turism

Gruppundervisning, dag, 800 poäng

HOTELLMEDARBETARE - SPRÅKSTÖD, LÄRLING

Den här utbildningen är för dig som vill arbeta som hotellmedarbetare och under utbildningen behöver läsa sfi kurs D eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå. En lärlingsutbildning innebär att du lär dig ett yrke på en arbetsplats med hjälp av en handledare. En dag i veckan sker undervisningen i skolan.

EFTERANMÄLAN - sök utbildningen längst ner på sidan mellan 25 nov - 2 dec

Vill du jobba med service? I så fall borde du söka en utbildning inom hotell och turism. Som hotellmedarbetare har du olika arbetsuppgifter med största fokus på att ge gästerna en så bra upplevelse som möjligt.

Möt nya människor varje dag

Det behövs olika roller för att ett hotell ska kunna gå runt. Det behövs bland annat receptionister, städare, frukostvärdar och konferensansvariga. Oavsett arbetsområde så jobbar varje medarbetare mot samma mål: att göra vistelsen för hotellets gäster så bra som möjligt. Det här görs genom bra service, trevligt bemötande, god kommunikation och kompetens.

Som hotellmedarbetare får du träffa nya människor varje dag, både kollegor och gäster. Det här kräver att du är en social person som gillar att jobba med människor.

Världen som arbetsplats

Jobbar du på hotell kan du jobba runt om i hela världen. Detta eftersom det är en bransch som är ganska lik oavsett vilket land du befinner dig i. Utbildningen ger dig stora möjligheter till arbete. Efter avslutad utbildning kan du söka jobb inom hotell och turistbranschen, exempelvis på hotell eller konferensanläggningar. 

Om utbildningen

Som hotellmedarbetare jobbar du med människor, både kollegor och gäster. Därför är det extra viktigt att du är bra på att samarbeta och gillar att jobba med service.

Under utbildningen kommer du att träna på service och bemötande av gäster, livsmedelshantering, ledarskap och självledarskap. Du kommer även få kunskaper inom våningsservice, frukost, reception, bokning, försäljning och konferens. Samtidigt läser du svenska på antingen SFI-nivå eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen som följer dig genom utbildningen. I skolan läser du teori och tränar på moment som du behöver blir bättre på med stöd av yrkeslärare.

Utbildningen är avgiftsfri, men du får själv köpa det kursmaterial som behövs. Utbildningen ger möjlighet att söka studiemedel hos CSN.

Vill du besöka skolan?

Kontakta peraxel.landstrom@abfvux.se, ABF Vux

Förkunskapskrav

Godkänt i följande kurs eller motsvarande:

Du ska inte vara klar med svenska som andraspråk, GRNSVAD

Ämnes-/kursplan

HTXACR

Bilaga

Anmälningskod

GGX-HMA-2301

Skolform

Gymnasial utbildning

1 Kursstart

 1. Kursstart 3931446

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Skola
  ABF Vux
  Antagningsbesked