Hoppa till innehåll

Stödassistent/Elevassistent påbyggnad för Barnskötare

Barn och fritid

Gruppundervisning, dag, 350 poäng

STÖDASSISTENT/ELEVASSISTENT PÅBYGGNAD FÖR BARNSKÖTARE

 

Utbildningen leder till


Efter avslutad påbyggnadsutbildning har du möjlighet att arbeta med barn, ungdomar och vuxna med olika typer av funktionsvariationer. Utbildningen motsvarar Barn- och fritidsprogrammet socialt arbete.
Som stödassistent arbetar du med att ge stöd åt personer i olika åldrar som har fysiska, psykiska eller intellektuella funktionsvariationer och som beviljats insatser enligt lag. Du kan jobba på bostad med särskild service eller daglig verksamhet med att ge pedagogiskt stöd och omsorg.
Dessutom kan du söka arbete som elevassistent exempelvis i en skola och stötta elever som av olika anledningar behöver extra stöd för att följa med i undervisningen.


Utbildningens innehåll och upplägg


Hur är utbildningen upplagd

Utbildningen är på heltid och genomförs i skolmiljö. Vid kursstart görs en individuell studieplan och  har du behov av en lägre studietakt görs ändringen vid tillfället.
Du har lektioner och handledning tre dagar i veckan i skolan och resten av studierna sker på egen hand hemma via datorn eller i skolans studiehall där det finns tillgång till handledare och datorer.

Innehåll

Utbildningen ska utveckla din förmåga att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt, kommunicera med respekt för individens integritet och ge människor möjlighet till delaktighet och inflytande. Du ska också utveckla förståelse för människors olika behov och förutsättningar.

Vad behövs för att kunna läsa utbildningen

 

Kostnader för eleven

Kostnad för litteratur tillkommer med ca 1000 kr för hela utbildningen.

Övrig information


Studieperioder

2025-01-06 -- 2025-05-02

Skola: Studium
Plats för utbildningen: Styrmansgatan 21B, Göteborg
Ansvarig vuxenutbildning: Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad






 

Förkunskapskrav

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

- Svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå

Dessutom ska du ha studerat en utbildning till barnskötare, på gymnasiet eller vuxenutbildningen, och har godkända betyg i minst 1100 poäng yrkeskurser inom Barn och fritid.

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för att boka en nivå bedömning.
Se här för mer information om ansökan och antagning.

Dokument som ska bifogas ansökan
Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.

Ämnes-/kursplan

BFXADR

Anmälningskod

GGY-BSP-2501

Skolform

Gymnasial utbildning

1 Kursstart

  1. Kursstart 5406619

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Antagningsbesked