Hoppa till innehåll

Validering -Hotellreceptionist och konferensvärd (kurspaket)

Validering

Validering, 800 poäng

Om du under en längre tid har arbetat och inte har någon dokumentation på dina kunskaper, kan du få dem bedömda genom validering. Validering innebär att man genomför en kartläggning, bedömning och värdering av en individs faktiska kunskaper, färdigheter och förmågor. Det finns flera syften med att validera kunskaper, men det viktigaste är att ta tillvara din erfarenhet för att förkorta din utbildningstid och snabbare komma ut i arbete.

Har du erfarenhet inom hotell, reception och konferens men saknar betyg eller dokumentation på dina kunskaper kanske validering är något för dig. Validering sker mot de kunskaper/kompetenser som branschen efterfrågar.

Hur ansöker du?
Du bokar ett besök med en studie- och yrkesvägledare genom att mejla info@arbvux.goteborg.se eller ringa 031-368 30 00. Du ska ha med dig arbetsintyg från tidigare yrkeserfarenhet som styrker din behörighet. Om du inte har intyg kan du skriva ner din erfarenhet på ett papper.


Vad händer efter du har ansökt?
Du blir sedan kallad till ett samtal på skolan där man gör en bedömning och det avgörs om du har tillräckliga kunskaper för att kunna genomgå en validering.

Hur går en validering till?
Om du har tillräckliga kunskaper att validera går du vidare till en fördjupad kartläggning. Här avgörs hur mycket du har att validera. Du kan sedan välja om du vill validera mot intyg/betyg och gå vidare med kompletterande utbildning.
 

Förkunskapskrav

För utbildningen ska du ha förutsättningar för studier och rekommenderad nivå svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik på grundläggande nivå. Du ska även ha 2 års heltids yrkeserfarenhet inom området du ska validera mot. Yrkeserfarenhet från branschen är ett krav.
 

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

GGV-HRK

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.