Hoppa till innehåll

Validering - Bygg (kurspaket)

Validering

Validering, 200 poäng

Validering innebär att man genomför en kartläggning, bedömning och värdering av en individs faktiska kunskaper, färdigheter och förmågor. Byggvalidering är till för dig som arbetat inom byggyrket en längre tid och därmed har erfarenhet och kunskaper som du vill pröva för att få dokument på din yrkeskompetens.
 
Just nu kan du validera följande bygginriktningar:
- Anläggningsarbetare
- Betongarbetare
- Byggnadsträarbetare
- Golvläggare
- Murare
- Målare
- Plattsättare
- Ställningsbyggare

OBSERVERA: Det är INTE en komplett grundutbildning utan är endast tillgänglig för dig som har minst 1 års yrkeserfarenhet inom någon av inriktningarna.
 
Hur ansöker du?
Du bokar ett besök med en studie- och yrkesvägledare genom att mejla info@arbvux.goteborg.se eller ringa 031-368 30 00. Du ska ha med dig arbetsintyg från tidigare yrkeserfarenhet som styrker din behörighet. Om du inte har intyg kan du skriva ner din erfarenhet på ett papper. Du kommer sen bli kallad till en översiktlig kompetenskartläggning så fort som möjlig efter din ansökan.
 
1. I ansökan beskriver du vilken yrkeserfarenhet och inom vilka områden du har erfarenhet inom bygg samt under hur lång tid du arbetat med det. Om du bedöms ha tillräckliga förkunskaper kan du kallas till en fördjupad kartläggning av din yrkeserfarenhet.
 
2. Du som efter kartläggningen anses uppfylla grundvillkoren för en validering erbjuds att under ca 6 veckor få genomgå praktiska och teoretiska tester och sedan få möjlighet att erhålla betyg i byggämnen inom din inriktning samt utbildningsbok eller yrkesbevis efter avslutad validering.
 
Om validering beslutas efter kartläggning, ca 1600 p inom vald inriktning.


 

Förkunskapskrav

För att bli antagen måste du ha minst ett års praktiska erfarenheter från en svensk byggarbetsplats alternativt minst 3 års praktiska erfarenheter från en utländsk byggarbetsplats.

För utbildningen ska du ha förutsättningar för studier och rekommenderad nivå Sfi C.

Ange i din ansökan vilken yrkeserfarenhet inom bygg du har (ange även vilka arbetsuppgifter du haft) samt under hur lång tid du arbetat inom yrket.

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

BYGGVAL

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

2 Kursstarter

 1. Kursstart 2256184

  Kursstart
  Kontinuerlig
  Ansökan stänger
 2. Kursstart 2473658

  Kursstart
  Kontinuerlig
  Ansökan öppnar