Hoppa till innehåll

Barnskötare

Barn och fritid

Kurspaket, 1350 poäng

"Att jobba med barn är att jobba med framtiden! Denna utbildning passar mig som vill ha mycket undervisning på skolan". citat av elev på utbildningen.

Förkunskaper

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurs på grundläggande nivå eller motsvarande:

- Svenska eller svenska som andraspråk (GRNSVAD)

Om du inte har möjlighet att styrka dina kunskaper med betyg, behöver du kontakta vuxenutbildningen i den kommun som ansvarar för den utbildning du har som förstahandsval (se utbildningsbeskrivningen).

Handlingar som skall bifogas ansökan
Bifoga kopior på dina betyg från grund- eller gymnasieskolan (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen till din ansökan. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift godtas ej.

Borttappade originalbetyg
Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads- eller regionarkivet.

Viktig information

Den här utbildningen är gruppundervisning på heltid, ca 40 timmar i veckan. Undervisningen är på skolan.
Utdrag från belastningsregistret för skola och förskola krävs för att få göra apl inom förskola/skola.

Utbildningens innehåll

Du lär dig om människors lärande och växande, samarbete och kommunikation. Du tränar dig i att möta andra människor och utvecklar din förmåga att vara lyhörd för deras behov.

Utbildningen leder till

Efter avslutad utbildning  har  du möjlighet att arbeta som barnskötare inom barnomsorgen. Arbetsuppgifter för en barnskötare i förskolan innebär att arbeta med barn i olika åldrar och din främsta uppgift är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse under den tid då deras föräldrar arbetar eller studerar. Att ge omsorg, delta i lekar och  utomhusaktiviteter är viktiga delar av jobbet.

Kostnader för eleven

Kostnad för litteratur tillkommer med ca 4500 kr för hela utbildningen.

Studiebesök

Ta kontakt med Eva Lindqvist, eva.lindqvist@educ.goteborg.se, om du vill göra studiebesök på skolan.

Frågor som inte har med studiebesök att göra exempelvis om ansökan och antagning ska skickas till info.goteborg.arbvux.se.

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Apl-perioder:
Den del av utbildningen som är på en arbetsplats är under fyra veckor alla studieperioder.

Studieperioder

2021-08-09 -- 2021-12-17
2022-01-03 -- 2022-06-24
2022-08-08 -- 2022-12-23

Antagning

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Övrig information

Plats för utbildningen:
Nedre Kaserngården 5
Göteborg

Utbildningsanordnare:
Studium

Ansvarig vuxenutbildning:
Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad 

Ämnes-/kursplan

BFXAAR

Anmälningskod

GGY-BSE-2108

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 2764973

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Studium
  Antagningsbesked