Hoppa till innehåll

Servering

Restaurang och Livsmedel

Kurspaket, 220 poäng

Är du intresserad av att möta människor i ett yrke som kräver god timing, precision och en tydlig känsla för service? Eller har du funderat på att söka arbete inom restaurangbranschen, men inte känt att du är tillräckligt rustad? I så fall är det här utbildningen för dig!

När restriktionerna lättar och branschen på nytt söker kompetent personal, då står du förberedd!

Förkunskaper

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurs på grundläggande nivå eller motsvarande:

- Svenska eller svenska som andraspråk (GRNSVAD)

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.

Viktig information

Du behöver vara inställd på att arbeta obekväma tider, då detta är vanligt förekommande inom hotell- och restaurangbranschen. Du måste även vara bekväm med att arbeta med alkoholhantering.

Utbildningens innehåll

Utbildningen består av kurserna Frukost och bufféservering och Servering 1. Utbildningen innehåller dessutom 20 poäng orienteringskurs med inriktning mot kommunikation. Efter avslutad utbildning kommer du att ha kunskaper om bland annat uppdukning, uppläggning och bärteknik, kassaarbete och kassarutiner, ansvarsfull alkoholservering och alkoholpolitik samt bemötande av gäster i olika situationer.

Utbildningen leder till

Efter avslutad utbildning är du redo att söka arbete inom servering i restaurang- och hotellbranschen. Utbildningen kan stärka ditt CV och ge ökad chans till jobb.

Kostnader för eleven

Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500-2000 kronor.

Studiebesök

Du kan chatta med skolans studie- och yrkesvägledare via Studium Restaurangs Facebook-sida: https://www.facebook.com/studiumrestaurang

På Studium Restaurangs hemsida https://www.studiumgbg.se/utbildningar/restaurang-bageri/ kan du se filmer om skolan och utbildningarna som finns där.
 
Om du vill besöka skolan på på Skånegatan 20, kan du skicka en intresseanmälan för att boka ett studiebesök. Anmälan via mail till: info.skanegatan@educ.goteborg.se

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Studieperioder

2021-08-30 -- 2021-10-29

Kurs- och antagningsbesked

Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Plats för utbildningen

Studiums lokaler på Skånegatan 20  (hållplats Scandinavium)

Utbildningsanordnare

Studium

Ansvarig vuxenutbildning

Arbetsmarknad och vuxenutbildning

Ämnes-/kursplan

RLXAHR

Anmälningskod

GGY-RSE-2108

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.