Hoppa till innehåll

Bagare Konditor - (GRvux)

Restaurang och Livsmedel

Gruppundervisning, dag, 1300 poäng

"Bagare är ett hantverksyrke där du får använda din kreativitet!"
citat från elev på utbildningen.

Utbildningens innehåll

Kurspaketet Bagare är för dig som vill arbeta med ett hantverk där du skapar bröd och konditoriprodukter. I utbildningen studerar du lika delar bageri och konditori samt livsmedelshygien.

Den skolförlagda delen äger rum vid Studium Bageri på Skånegatan och schemat är branschanpassat med växelvis tidig morgon och sen eftermiddag. Det innebär att lektionerna schemaläggs både vid 6-tiden på morgonen eller vid 12-tiden på eftermiddagen. Den här utbildningen är på heltid, ca 40 timmar i veckan.
Ett viktigt inslag i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet (apl).  

I kursen specialisering ingår ett avslutningsprov där du får chansen att visa allt du har lärt dig under dina 46 veckor.  Produkterna som ingår i avslutningsprovet är klassiska matbröd och bakelser.

Kurspaketet omfattar 1300 poäng. Du kan bli antagen upp till 1400 poäng om du väljer att läsa 100 poäng Komvuxarbete.

Utbildningen leder till

När du har genomfört utbildningen kan du arbeta som bagare. Arbetsuppgifterna för en bagare innebär att arbeta med produktion av både bageri- och konditoriprodukter.

Viktig information och förkunskaper

Vi följer branschens tider, vilket innebär att arbetet sker tidig morgon eller i skift. Det innebär att du behöver vara beredd på att gå upp tidigt på morgonen.

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurs
Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Ansökan

Mer information och möjlighet att ansöka finns på GRvux.se mellan 29 september - 26 oktober 2021

GRvux är kommunal yrkesutbildning som ordnas i samarbete mellan kommunerna i Göteborgsregionen. Detta gäller även ifall utbildningen anordnas i en annan kommun än den du bor i. 
Du kan söka till en gymnasial yrkesutbildning på GRvux om du:

Alla utbildningar är avgiftsfria med det kan finnas andra omkostnader så som arbetskläder eller läroböcker. Utbildningarna är på gymnasial nivå.

Efteranmälan

Om det finns utbildningsplatser och/eller reservplatser kvar efter att den ordinarie ansökningsperioden är slut läggs dessa ut för efteranmälan på GRvux. Antagning sker löpande och de som är snabbast med att skicka in kompletta ansökningar, som visar att de är behöriga, blir erbjudna plats på utbildningen i fråga. 

Under perioden kan utbildningar tas bort som sökbara om platserna fylls. Likaså kan fler utbildningar läggas ut för efteranmälan om det kommer återbud från elever som har antagits eller om antagna elever uteblir från utbildningsstarten. Vi rekommenderar dig som är intresserad av att börja studera, att hålla koll på GRvux löpande både under ansöknings- och efteranmälansperioden.

 

Ämnes-/kursplan

RLXAAR

Anmälningskod

GRY-RBG-2201-GG

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Ansök på GRvux 29 sep-26 okt (Länk till extern sida.)

1 Kursstart

 1. Kursstart 3117933

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Skola
  Studium

  Beskrivning

  Läs mer om utbildningen och ansök på GRvux mellan den 29 september - 26 oktober 2021