Hoppa till innehåll

Barnskötare komplettering flex

Barn och fritid

Flexibla studier, 950 poäng

Efteranmälan, kursstart i augusti


 "Att jobba med barn är att jobba med framtiden! Denna utbildningen passar mig bra eftersom jag redan har läst delar av utbildningen. Det är bra att ha undervisning två dagar i veckan och studera resten på egen hand." Citat av elev på barnskötarutbildningen.

Viktig information

Vid kurstart görs en individuell studieplan och du kan välja studietakt (50%, 75% eller 100%). Utbildningens längd varierar beroende på din studietakt.
Du har lektioner och handledning en till två dagar i veckan i skolan och resten av studierna sker på egen hand hemma via datorn eller i skolans studiehall där det finns tillgång till handledare och datorer.

Utdrag från belastningsregistret för skola och förskola krävs för att få göra apl inom förskola/skola.

Utbildningens innehåll

Du lär dig om människors lärande och växande, samarbete och kommunikation. Du tränar dig i att möta andra människor och utvecklar din förmåga att vara lyhörd för deras behov.

Utbildningen leder till

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta som barnskötare inom barnomsorgen. Arbetsuppgifter för en barnskötare i förskolan innebär att arbeta med barn i olika åldrar och din främsta uppgift är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse under den tid då deras föräldrar arbetar eller studerar. Att ge omsorg, delta i lekar och  utomhusaktiviteter är viktiga delar av jobbet.

Kostnader för eleven

Kostnad för litteratur tillkommer med ca 3000 kr för hela utbildningen.

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Apl-perioder:
Det ingår två APL-perioder om 4 veckor vardera.
APL utförs alltid på heltid vilket innebär 100% studietakt .

Studieperioder

2022-08-08 -- 2022-12-23
2023-01-09 -- 2023-06-30

Antagning

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Övrig information

Plats för utbildningen:
Nedre Kasergården 5

Utbildningsanordnare:
Studium

Ansvarig vuxenutbildning:
Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad

Förkunskapskrav

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

Om du inte har möjlighet att styrka dina kunskaper med betyg, behöver du kontakta vuxenutbildningen i den kommun som ansvarar för den utbildning du har som förstahandsval (se utbildningsbeskrivningen).

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads- eller regionarkivet.

Ämnes-/kursplan

BFXAAR

Anmälningskod

GGY-BSK-2208

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 3524103

  Kursstart
  Ansökan öppnar
  Skola
  Studium
  Antagningsbesked

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Utbildningen är sökbar som efteranmälan, det betyder att  det finns utbildningsplatser och/eller reservplatser kvar efter att den ordinarie ansökningsperioden är slut. Antagning sker löpande och de som är snabbast med att skicka in kompletta ansökningar, som visar att de är behöriga, blir erbjudna plats på utbildningen i fråga.

  Frågor om ansökan och antagning ska skickas till Arbetsmarknad och vuxenutbildning: info.goteborg.arbvux.se