Hoppa till innehåll

El- och hybridfordon 2 - Gruppundervisning dag

Fordon och Transport

Gruppundervisning, dag, 100 poäng

Ämnet el- och hybridfordonsteknik behandlar funktion samt felsökning och enklare reparationer av el- och hybridfordons elektriska framdrivningssystem. Ämnet behandlar även elsäkerhet vid arbete på eller i närheten av högvoltssystem i el- och hybridfordon. Utbildningen ska ge förmåga att genomföra service och underhåll av olika el- och hybridfordonssystem. Förmåga att genomföra felsökning och diagnostisering av samt enklare reparationer i olika el- och hybridfordonssystem.

Du utvecklar förmåga att använda specialverktyg samt verktyg och övrig utrustning. Förmåga att använda manualer, scheman och digitala informationssystem i samband med felsökning och enklare komponentbyten. Förmåga att arbeta och samarbeta på ett säkert, miljö- och kvalitetsmässigt sätt utifrån lagar och andra bestämmelser och förmåga att använda ett yrkesmässigt språk samt kunna anpassa språket efter målgruppen. 

Kursen kommer att genomföras som gruppundervisning på plats i skolan med distansinslag. Undervisningen sker dagtid. Studierna planeras vid kursstart.

Förkunskapskrav

Bygger på kursen El- och hybridfordon 1.

Ämnes-/kursplan

ELCELO02

Anmälningskod

ELCELO02-YRK-GD

Skolform

Gymnasial utbildning

1 Kursstart

  1. Kursstart 3527931

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Antagningsbesked