Hoppa till innehåll

Elkraftteknik - Gruppundervisning dag

El och Energi

Gruppundervisning, dag, 100 poäng

Ämnet elektroteknik behandlar enklare installationer och elarbeten på elanläggningar samt vanligt verkstadsarbete inom området. I allt arbete med elektricitet är säkerhetsfrågor centrala eftersom ett misstag kan orsaka stora skador både på personer och på egendom.

Utbildningen ska ge förmåga att utföra elarbete, verkstadsarbete, installationsteknik, mekaniskt arbete och sammanfogningsteknik. Färdigheter i att använda ritningar, scheman, instruktioner, standarder och föreskrifter. Du ska få förmåga att välja och använda olika verktyg, instrument, material och övrig utrustning som används inom området.

Utbildningen ger kunskaper om miljökrav och bestämmelser inom området. Färdigheter i att avhjälpa fel och underhålla elanläggningar. Viktigt är också att lära sig förmåga att arbeta säkert, arbetsmiljömässigt, ergonomiskt och estetiskt. Kursen ger också förmåga att dokumentera sitt arbete.

Kursen kommer att genomföras som gruppundervisning på plats i skolan med distansinslag. Undervisningen sker dagtid. Studierna planeras vid kursstart.

Förkunskapskrav

Ämnes-/kursplan

ELRELF0 (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

ELRELF0-YRK-GD

Skolform

Gymnasial utbildning

1 Kursstart

 1. Kursstart 3527940

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Skola
  Movant
  Antagningsbesked