Hoppa till innehåll

Kock storkök - komplettering

Restaurang och Livsmedel

Gruppundervisning, dag, 550 poäng

KOCK STORKÖK - KOMPLETTERING

Den här utbildningen är för dig som vill arbeta som kock på ett storkök. Undervisningen sker i skolan och under några veckor på en arbetsplats. Utbildningen kräver att du har läst till måltidsbiträde/restaurangbiträde innan eller har motsvarande kunskaper.

EFTERANMÄLAN - sök utbildningen längst ner på sidan mellan 25 nov - 2 dec


Är du redo att bli ännu vassare inom kockyrket? Då borde du komplettera din restaurangutbildning med inriktningen storkökskock. Ett socialt, kreativt och omväxlande arbete med fokus på service och god mat. Kockyrket kräver att du är en lagspelare med bra timing samt gillar att jobba i ett högt tempo. 

Smaksäker och känsla för service

Kockyrket innebär både att jobba i ett högt tempo med fokus på service och att leverera smakrika maträtter till dina gäster.

Du behöver vara inställd på att arbeta obekväma arbetstider, eftersom du många gånger kan behöva jobba tidig morgon, kväll eller helger. Förutom att laga mat ingår arbetsuppgifter som förberedelse av mat, varubeställningar, hålla rent och städa samt det viktiga uppdraget att ge gästen en smakrik matupplevelse.

Knivskarpt samarbete

Kockyrket kräver god samarbetsförmåga, men också eget ansvar. Detta eftersom du oftast jobbar i ett arbetslag samt att du behöver kunna ta egna initiativ.

Som storkökskock jobbar du oftast, precis som det låter, i ett storkök. Exempel på arbetsplatser kan vara i ett kök på ett sjukhus, äldreboende, skola eller förskola. Du kan även jobba på en lunchrestaurang, inom konferens eller hotell. Den gemensamma nämnaren är att du lagar mat tillsammans med andra kockar och serverar en större mängd människor. Det är även bra om du gillar att jobba fysiskt med kroppen, i ett högt arbetstempo och har passion för matlagning.

Om utbildningen

Under utbildningen kommer du att få utveckla dina kunskaper i matlagning och lära dig laga mat utifrån olika människors behov. Du kommer att samla på dig kunskaper om hygien, ergonomi, livsmedel och näringslära. Det kommer att ingå mycket praktiskt lärande och du tränar på att laga mat i skolans restaurang och metodkök. Dessutom kommer du att få med dig kunskaper om service och hur du bäst tar hand om en gäst och får den att vilja komma tillbaka.

Efter avslutad utbildning kan du bland annat söka jobb som kock inom kommunal verksamhet och restaurangbranschen eller studera vidare till restaurangkock.   

Det ingår minst 15 % arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen som innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledaren och arbetsplatsens arbetstider.

Utbildningen är avgiftsfri, men du får själv köpa det kursmaterial som behövs. Utbildningen ger möjlighet att söka studiemedel hos CSN. 

Vill du besöka skolan?

Kontakta info.skanegatan@educ.goteborg.se, Studium

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i följande kurs eller motsvarande:

Ämnes-/kursplan

RLXAER

Anmälningskod

GGY-RKK-2301

Skolform

Gymnasial utbildning

1 Kursstart

 1. Kursstart 3931449

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Skola
  Studium
  Antagningsbesked