Hoppa till innehåll

Kock restaurang - påbyggnad

Restaurang och Livsmedel

Gruppundervisning, dag, 350 poäng

KOCK RESTAURANG - PÅBYGGNAD


Den här utbildningen är för dig som har utbildning eller kunskaper motsvarande storkökskock och vill bygga på dina kunskaper. Undervisningen sker i skolan och under några veckor på en arbetsplats. 

EFTERANMÄLAN - sök utbildningen längst ner på sidan mellan 25 nov - 2 dec


Om du anser att livets krydda är balansen mellan sött, surt, salt, beskt och umami så borde du spana in utbildningen som restaurangkock. Ett socialt, kreativt och omväxlande arbete med fokus på service och god mat. Kockyrket kräver att du är en lagspelare med bra timing samt gillar att jobba i ett högt tempo.

Med smak för service 

Skulle du aldrig någonsin skära spaghetti med kniv och gaffel, eller hälla ketchup på din köttfärssås som puttrat på spisen i tre timmar? Perfekt, då är du som klippt och skuren för kockyrket. Ett arbete som både innebär att jobba i ett högt tempo med fokus på service och att leverera smakrika maträtter till dina gäster.   

Arbetstiderna inom restaurangbranschen kan variera, men många gånger jobbar du kväll, tidig morgon eller helger. Med andra ord behöver du vara inställd på att arbeta obekväma arbetstider. Förutom att laga mat ingår arbetsuppgifter som förberedelse av mat, varubeställningar, hålla rent och städa samt det viktiga uppdraget att ge gästen en så bra upplevelse som möjligt. 
Det är även bra om du gillar att jobba fysiskt med kroppen, i ett högt arbetstempo samt har passion för matlagning.

Knivskarp ledare och lagspelare  

Kockyrket kräver god samarbetsförmåga, men också eget ansvar och ledarförmåga. Detta eftersom du oftast jobbar i team men kan även leda andra genom att bli köksmästare.  
Som restaurangkock jobbar du oftast, precis som det låter, i köket på en restaurang. Men, det roliga med yrket är att det finns många ställen som är i behov av en smaksäker kock. En trendig restaurang mitt i centrum eller ett gästgiveri på landet, ett skolkök eller en lunchrestaurang. Du kan även söka dig till hotell- och turism samt konferensanläggningar och passagerarfartyg – valet är ditt, det viktigaste är att du älskar att jobba i kök.

Om utbildningen  

Under utbildningen kommer du att utveckla och bygga på dina kunskaper inom andra områden av matlagning; kreativ matlagning, molekylär gastronomi, internationell matlagning, tematisk matlagning, snabbmat eller varför inte street food?
Du tränar på matlagningen och har provningar i skolans restaurang och sal för vinprovningar.  
Efter avslutad utbildning kan du bland annat söka jobb som kock inom restaurangbranschen eller studera vidare till kökschef.

Det ingår minst 15 % arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen som innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledaren och arbetsplatsens arbetstider.

Utbildningen är avgiftsfri, men du får själv köpa det kursmaterial som behövs. Utbildningen ger möjlighet att söka studiemedel hos CSN.

Vill du besöka skolan?

Kontakta info.skanegatan@educ.goteborg.se, Studium

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i följande kurs eller motsvarande:

Ämnes-/kursplan

RLXAFR

Anmälningskod

GGY-RKP-2301

Skolform

Gymnasial utbildning

1 Kursstart

 1. Kursstart 3931448

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Skola
  Studium
  Antagningsbesked