Hoppa till innehåll

Hotellreceptionist och konferensvärd - lärling

Hotell och Turism

Lärling, 730 poäng

HOTELLRECEPTIONIST OCH KONFERENSVÄRD - LÄRLING

Den här utbildningen är för dig som vill lära dig ett yrke på en arbetsplats med hjälp av en handledare. En dag i veckan sker undervisningen i skolan.

EFTERANMÄLAN - sök utbildningen längst ner på sidan mellan 25 nov - 2 dec

Vill du jobba med service? I så fall borde du söka en utbildning inom hotell och konferens. Som hotellreceptionist och konferensvärd har du olika arbetsuppgifter med största fokus på att ge gästerna en så bra upplevelse som möjligt.  

Möt nya människor varje dag 

Det behövs olika roller för att ett hotell ska kunna gå runt. Oavsett arbetsområde så jobbar varje medarbetare mot samma mål: att göra vistelsen för hotellets gäster så bra som möjligt. Det här görs genom bra service, trevligt bemötande, god kommunikation och kompetens.  
I en reception får du träffa nya människor varje dag, både kollegor och gäster. Det här kräver att du är en social person som gillar att jobba med människor.  

Världen som arbetsplats 

Jobbar du på hotell kan du jobba runt om i hela världen. Detta eftersom det är en bransch som är ganska lik oavsett vilket land du befinner dig i. I göteborgsområdet byggs flera nya hotell och utbildningen ger dig stora möjligheter till arbete. Du kan söka jobb inom bland annat hotellreception, konferens och våningsservice. Säsongsjobb är också väldigt vanligt inom hotellbranschen.  

Om utbildningen  

Som hotellreceptionist och konferensvärd jobbar du med människor, både kollegor och gäster. Därför är det extra viktigt att du är bra på att samarbeta och gillar att jobba med service. Under utbildningen kommer du att träna på service och bemötande av gäster, reception,  rums- och konferensbokning, logi och våningsservice. Du kommer även få kunskaper inom planering, hälsa, miljö, ekonomi och säkerhet.

En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen som följer dig genom utbildningen. I skolan läser du teori och tränar på moment som du behöver blir bättre på med stöd av yrkeslärare.

Utbildningen är avgiftsfri, men du får själv köpa det kursmaterial som behövs. Utbildningen ger möjlighet att söka studiemedel hos CSN.

Vill du besöka skolan?

Kontakta peraxel.landstrom@abfvux.se, ABF Vux

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i följande kurs eller motsvarande:

Ämnes-/kursplan

HTXABR

Anmälningskod

GGL-HRK-2301

Skolform

Gymnasial utbildning

1 Kursstart

 1. Kursstart 3931447

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Skola
  ABF Vux
  Antagningsbesked