Hoppa till innehåll

Barnskötare (barn och fritid) - flex

Barn och fritid

Gruppundervisning, dag, 1350 poäng

BARNSKÖTARE - FLEX

Den här utbildningen är för dig som vill välja studietakt och vill studera på egen hand men även ha undervisning i klassrummet.

SÖK utbildningen längre ner på sidan


Tycker du om barn? Då är barnskötare något som skulle kunna passa dig. Det är ett lärorikt och roligt jobb där det hela tiden händer nya saker. Du följer barnens utveckling och är med dom under dagen i lek och aktiviteter. Som barnskötare är det lätt att få jobb

Ett framtidsyrke

Tillsammans med en förskollärare arbetar du med barnen på förskolan. Du som är barnskötare planerar och håller i olika typer av pedagogiska aktiviteter där barnens lärande stimuleras. Det ingår även hjälp vid måltider och sovstunder i yrket. Eftersom du lär känna barnen väl är du även med och planerar vad barnen ska göra under dagarna.

Ingen dag är den andra lik

Det brukar vara ungefär tjugo barn på en förskoleavdelning. Barnen kan vara 1-6 år gamla. På många förskolor är barn och personal utomhus en stor del av dagen. Kontakten med vårdnadshavarna är en viktig del av arbetet. De flesta vårdnadshavare vill veta hur deras barn har haft det under dagen, vilka aktiviteter som gjorts och vad barnet har lärt sig.

Om utbildningen

Utbildningen passar dig som tycker om att vara med barn, är ansvarsfull och vill inspirera. Du behöver också vara stresstålig eftersom det händer mycket under arbetsdagen. 
I utbildningen till barnskötare studerar du barns lärande och växande, samarbete, kommunikation och möten mellan människor. 

Utbildningen är för dig som vill läsa till barnskötare i din egen takt. Vid kursstart görs en individuell studieplan och du kan välja studietakt (50 procent eller 100 procent). Utbildningens längd varierar beroende på din studietakt. 

Du har lektioner och handledning 1-2 dagar i veckan i skolan och resten av studierna sker på egen hand hemma via datorn eller i skolans studiehall där det finns tillgång till handledare och datorer. 

Det ingår minst 15 % arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen som innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledaren och arbetsplatsens arbetstider.

Utdrag från belastningsregistret för skola och förskola krävs för att få göra arbetsplatsförlagt lärande, apl inom förskola/skola.

Utbildningen är avgiftsfri, men du får själv köpa det kursmaterial som behövs. Utbildningen ger möjlighet att söka studiemedel hos CSN.

Vill du besöka skolan?

Kontakta maria.johansson@moa-larcentrum.se, Moa Lärcentrum

Frågor som har att göra om ansökan och antagning ska skickas till info@arbvux.goteborg.se

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i följande kurs eller motsvarande:

Ämnes-/kursplan

BFXAAR

Anmälningskod

GGY-BSF-2304

Skolform

Gymnasial utbildning

1 Kursstart

 1. Kursstart 3937785

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Antagningsbesked

  Beskrivning

  Studieperioder

  2023-04-03 -- 2023-06-30
  2023-08-07 -- 2023-12-22
  2024-01-08 -- 2024-06-28
  2024-08-05 -- 2024-09-13