Hoppa till innehåll

Bagare och konditor - språkstöd

Restaurang och Livsmedel

Gruppundervisning, dag, 1550 poäng

BAGARE OCH KONDITOR - SPRÅKSTÖD

Den här utbildningen är för dig som vill arbeta som bagare och konditor och under utbildningen behöver läsa sfi kurs D eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå.. Undervisningen sker i skolan och under några veckor på en arbetsplats. 

SÖK utbildningen via GRvux mellan 11 jan - 31 jan


Är du noggrann, kreativ och älskar att baka? Då kommer du att passa perfekt som bagare och konditor. Ett varierande och praktiskt yrke som ger goda möjligheter till jobb efter avslutade studier. Oftast jobbar du ihop med andra och din arbetsplats kan exempelvis vara ett bageri, konditori eller restaurang.

Skapa med händerna 

Bakar du ofta bröd eller fixar tårtan till födelsedagskalaset? Då kanske du är stadens nästa sockerbagare. Ett perfekt yrke för dig som är noggrann och kreativ.

Som bagare jobbar du ofta med att tillverka olika sorters matbröd eller sötebröd, och som konditor arbetar du mer med att tillverka bakelser och tårtor.
Exempel på arbetsuppgifter kan vara allt från manuella arbetsmoment som jäsning av deg och tårtdekorering på mindre konditorier, till övervakning av bakning som sker med hjälp av maskiner på industribageri.

Olika arbetstider

Arbetstiderna för en bagare och konditor kan variera, men de flesta vill ha färskt bröd på morgonen vilket gör att arbetsdagen ofta börjar väldigt tidigt.  
Som bagare och konditor är det bra om du gillar att jobba fysiskt med kroppen. Det är även viktigt att du kan samarbeta och kan planera ditt arbete. 

Efter utbildningen kan du exempelvis jobba på bageri, konditori, restaurang, industribageri eller livsmedelsbutik.

Om utbildningen  

Under utbildningen kommer du att studera lika delar bageri och konditori samt livsmedelshygien. Du kommer att få jobba och lära dig om yrket i skolans bageri. Skolan följer branschens arbetstider, vilket innebär att du kan ha lektioner som börjar tidigt på morgonen och lektioner som slutar senare framåt kvällen.

Det ingår minst 15 % arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen som innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledaren och arbetsplatsens arbetstider.

Utbildningen är avgiftsfri, men du får själv köpa det kursmaterial som behövs. Utbildningen ger möjlighet att söka studiemedel hos CSN.

Vill du besöka skolan?

Kontakta info.skanegatan@educ.goteborg.se, Studium

Frågor som har att göra om ansökan och antagning ska skickas till info@arbvux.goteborg.se

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i följande kurs eller motsvarande:

Du ska inte vara klar med svenska som andraspråk, GRNSVAD.

Ämnes-/kursplan

RLXAAR

Anmälningskod

GRS-RBG-2304-GG

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Ansök på GRvux 11 jan - 31 jan (Länk till extern sida.)

1 Kursstart

  1. Kursstart 3940113

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Skola
    Studium