Hoppa till innehåll

Karriärvägledning (studie- och yrkesvägledare)

Två personer samtalar vid en dator
Foto: Mostphotos

Samtal med en studie- och yrkesvägledare

Vill du börja plugga och ta första steget mot ditt drömyrke eller vill du kanske byta yrkesbana?  Då finns våra studie- och yrkesvägledare här för dig. Under ett samtal står du, dina intressen och egenskaper i fokus och du får ett professionellt stöd på vägen för att nå ditt mål.

Du kan välja om du vill träffa studie- och yrkesvägledaren på ett fysiskt möte eller ett möte online, över telefon eller få svar på dina frågor via mejl.

Oavsett på vilket sätt du träffar studie- och yrkesvägledaren behöver du skapa ett konto i vår webbansökan. Där ska du också ladda upp dina betyg.

Så här går det till

Ring 031-368 30 00 eller mejla info@arbvux.goteborg.se.

Då kommer du i kontakt med en studie- och yrkesinformatör som tar en första titt på ditt ärende. Sedan har du ett kortare samtal med en studie- och yrkesvägledare för att kartlägga ditt behov och utreda vad du ska göra nu närmast. Boka samtal gör vi längre in i processen om du har behov av ett sådant.

En individuell studieplan visar vad du behöver göra för att nå ditt studiemål. Den avgör även hur din ansökan prioriteras. Det är ditt ansvar att se till så att planen motsvarar dina mål. En genomtänkt studieplan kan bidra till en mer effektiv utbildningstid. Därför är det bra att planera dina studier tillsammans med studie- och yrkesvägledare inför din ansökan.

Vi hjälper dig hitta rätt i karriären

En intressant utbildning, ett jobb du trivs med eller en bra relation. När det känns rätt blir allt lättare. När du träffar oss utgår vi från dig för att se vad som passar just dig i arbetslivet. Om det krävs en utbildning har vi hundratals att välja mellan. Det går vi igenom när du kommer hit. På vår hemsida om karriärvägledning hittar du kontaktuppgifter, information, övningar och tips:

Karriärvägledning – Göteborgs Stad (goteborg.se)