Hoppa till innehåll

Betyg
Du får betyg när du studerar på komvux. Betygsskalan är A-F, där A är högsta betyg. Här kan du läsa mer om olika betygsdokument, hur du beställer betyg samt information till dig som behöver ditt betyg inför ansökan till Högskola/Universitet.

Beställa betyg

Du kan beställa ett utdrag ur betygskatalog eller ett samlat betygsdokument efter avslutade kurser inom komvux i Göteborg. Du bestämmer själv vilka betyg du vill ha med i ditt betygsdokument. Om du önskar betyg från dina studier på ungdomsgymnasiet ska du vända dig till den gymnasieskola du läste på.

Betyg till högskola eller universitet

Arbetsmarknad och vuxenutbildning rapporterar sedan 2012 kursbetyg till Universitets- och högskolerådet (UHR) varje vecka som betygsdatabasen är öppen. Det innebär att du inte behöver beställa dina betyg för att skicka till antagning.se. Undantag är om du har betyg som är äldre än 2012 eller har ett tillfälligt personnummer, då måste du beställa dina betyg och skicka in dem själv till antagning.se. Om du söker till en yrkeshögskola måste du beställa dina betyg och skicka in dem själv till respektive skola.

Gymnasieexamen eller slutbetyg

Funderar du på att läsa upp dina gymnasiebetyg eller lära dig ett yrke? Då har du kommit rätt. På komvux kan du i vissa fall även ta ut ett slutbetyg om du har betyg från tidigare betygsystem. Du kan använda dina poäng från fristående kurser, yrkesutbildning, lärlingsutbildning och validering eller prövning.

När du har läst klart alla kurser för att kunna ta ut en gymnasieexamen eller ett slutbetyg från komvux, ska du kontakta en studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i den kommunen där du studerade senast, eller en studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i din hemkommun.
På vår hemsida kan du läsa mer om gymnasieexamen och slutbetyg:

Betyg - (goteborg.se)