Hoppa till innehåll

Så här ansöker du


Foto: Karolina Grabowska

Sfi, svenska för invandrare

Till sfi ansöker du på olika sätt beroende på om du ansöker för första gången, om du har studerat sfi i Göteborg tidigare eller om du är folkbokförd i en annan kommun. Läs mer på vår hemsida:
Så här ansöker du till sfi - Plugga på komvux (goteborg.se)

Lärvux - anpassad utbildning

Ansökan till Lärvux - anpassad utbildning sker via en ansökningsblankett. Mer information, kurskatalog och ansökningblankett hittar du på vår hemsida:
Ansök till Lärvux, anpassad utbildning - Plugga på komvux (goteborg.se)

Grundläggande och gymnasial nivå

Du söker till vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå genom att göra en webbansökan. Här kan du läsa hur du gör för att skapa ett konto och hitta din kurs. Behöver du hjälp med att planera dina studier är du välkommen att kontakta vår karriärvägledning.

Våra kurser och utbildningar hittar du under Hitta kurser i menyfältet. Du hittar också information om vilka förkunskaper du behöver för att läsa en viss kurs eller utbildning. När du har hittat den kurs eller utbildning du vill söka till samt vilken skola du vill studera på klickar du på knappen Lägg i kurskorg som finns längst ner i kursinformationen. Är kursen inte sökbar hittar du information om nästa ansökningsperiod under Viktiga datum.

Om du inte har läst inom vuxenutbildningen förut så måste du skapa ett konto för att kunna söka en utbildning eller kurs. Det gör du under Mina sidor i menyfältet.Film om att ansöka till komvux

Ansökan steg för steg

Om du känner dig osäker på hur du ska göra finns det möjlighet att gå på en informationsträff. Där går vi igenom ansökan steg för steg och efteråt kommer du att på egen hand kunna fylla i din ansökan och ta första steget mot ditt mål.

Informationen ges på lätt svenska.
Boka här

Ladda upp betyg vid ansökan

När du ansöker till en kurs eller utbildning inom kommunal vuxenutbildning i Göteborg behöver du ladda upp dina betyg. Du kan skanna eller fotografera betygen och ladda upp dem när du gör din webbansökan. Du kan skanna dina betyg på ett bibliotek. Tänk på att hela sidan måste synas tydligt och vara läsbar. Du måste ladda upp dokumentets alla sidor. För att ditt betyg ska vara ett giltigt dokument måste det ha underskrift av rektor. Det räcker inte med ett utdrag från antagning.se. Om du inte laddar upp dina betyg kan din ansökan inte behandlas.

Om du inte kan ladda upp dina betyg i ansökan, så kan du skicka dem med post till:
Arbetsmarknad och vuxenutbildning
402 29 Göteborg

De här betygen måste du ladda upp:


Du behöver inte ladda upp:

Studier i annan kommun

Om du vill studera komvux (kommunal vuxenutbildning) i en annan kommun än den där du är folkbokförd i måste din hemkommun bevilja ansökan. Läs mer på vår hemsida vad som gäller för dig.

Sfi, svenska för invandrare - Göteborgs Stad (goteborg.se)

Grundläggande och gymnasial nivå - Göteborgs Stad (goteborg.se)

Har du frågor om ansökan och antagning?

Då kan du ringa på 031-368 30 00 eller mejla oss på info@arbvux.goteborg.se